A következő lépés

Ez a program olyan sportolók számára készült, akik tudatosan szeretnének felkészülni az aktív versenyzés utáni életükre.

A seniorhr munkaközösség alapítója közel húszéves sikeres sportkarrierrel a háta mögött, nulláról építette fel új, sikeres civil életét. A váltás csak látszólag nem nehéz, mondhatni előbb-utóbb mindenki megtalálja a helyét. Viszont az első lépéseket megtenni egy új életformában, az ismeretlenben helyt állni a kezdetektől, embert próbáló feladat lehet. Viszont nem kell, hogy így legyen.

Ez a program az élsport befejezése és az új életszakasz közötti átmenetre összpontosít, összekötve e két életeseményt, mentális támogatást és naprakész ismereteket nyújtva a versenysportolók számára.

A visszavonulást követően – bármilyen okból is kerül sor erre – be kell lépni a munka világába éppúgy, mint másoknak tanulmányaik befejezését követően. Viszont erre a lépésre akár egy-két évtizeddel később kerül sor, mint az átlagember esetében. A semmiből kell felépíteni valami újat a megszokottaktól eltérő körülmények között, más elvárásokkal, teljesen más kulturális közegben. A sportoló eddig a pillanatig csak a teljesítményére összpontosított, majd hirtelen kivonul ebből a mindennapi tevékenységből.

Gyakori, hogy az elit atléták aktív karrierjük lezárását követően is intenzíven részt vesznek a sportéletben. Ennek egyik magyarázata a szenvedélyük, vagy az, hogy még nincsenek konkrét terveik a befejezést követően.

Amikor a játékos realizálja, hogy vissza kell vonulnia, olyan változók kezdenek megjelenni, amelyek stresszt okoznak, sokak esetében egzisztenciális kérdések merülnek fel, bár az tény, hogy bizonyos sportágakban, vagy kiemelkedő eredményesség esetén a megalapozott pénzügyi stabilitás birtokában a sportoló könnyen eldönti, hogyan folytatja életét, milyen karriert épít a visszavonulás után. Azonban még így is előfordulnak mentális problémák az új identitás megszerzéséig a bizonytalanság, az ismeretek vagy a gyakorlat hiánya miatt. Ha ezt tetézi a stabil erőforrás és a képzettség hiánya, traumatikus élmény is lehet a visszavonulás.

A következő lépés programmal arra fókuszálunk, hogy miként lehet tudatosan csökkenteni és megoldani az átmenettel járó mentális problémákat, hogyan lehet új identitást felépíteni, új értelmet és célokat találni, azokat megfogalmazni, majd megtervezni az oda vezető utat annak érdekében, a lehető legkevesebb trauma érje a sportolót.

Előzetes tervezéssel, a sportban megszerzett készségek más területekre történő transzformációjával, tudatos felkészüléssel tudunk benneteket támogatni.

Ha valóban hiteles, a sportban és az üzleti életben is sikeres, volt sportolóktól szeretnél tanulni, kattints a logóra, nézd meg a részletes programot, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha Ön vállalkozást vezet, és szeretne részese lenni eredményes sportolók jövőjének alakításában, inspirálná őket azáltal, hogy lehetőséget biztosít vállalkozása bemutatására, kattintson a logóra, ismerje meg a programot, és vegye fel velünk a kapcsolatot!