Szenior szakértőknek

Merre tovább?

Ha önmaga számára a megfelelő elfoglaltságot, célt, munkát keres, vagy meglévő pozíciójában szeretne fejlődni, onnan továbblépni, akár más irányba, jó helyen jár.

Erik H. Erikson pszichológus szerint az ember pszicho-szociális fejlődése élethosszon át tart, és ennek megfelelően a földi létet 8 szakaszra osztotta.

Ezen elmélet szerint, ha valaki közel jár a 40-hez vagy már el is múlt, az utolsó előtti szakaszhoz ért, és legalább 25, minden szempontból aktív év vár rá. Miről fog szólni ez az időszak? Erikson a következőket mondja: az alkotóképesség kiteljesedése, a következő generáció felnevelése, mások támogatása, a tudás átörökítése, az életben vagy a szakmában megszerzett tapasztalat átadása kerül a középpontba.

Ha az ember tisztában van saját értékeivel, ismeri önmagát, és képes a maga javára fordítani megszerzett tapasztalatait, ezen elmélet szerint karrierje sikeres lesz, élete harmóniában telik majd.

Több évtized munkatapasztalat, értékes tudás, képesség, készség, kapcsolati háló, és nem utolsósorban kialakult, érett személyiség birtokában van. Hogy milyen lesz a következő aktív 25 év minősége, elsősorban Önön múlik.

Támogatásunkkal mélyebb önismeretet szerezhet, ennek birtokában feltérképezheti, majd hangsúlyozni tudja értékes kompetenciáit, felfedezheti azokat a jellemvonásait, melyek rejtett tartalékokat jelentenek az Ön számára, és azokat is, melyek esetleg hátráltatják. Megtalálhatja saját stílusát belül és kívül is.

Ha szeretne a személyisége és szakértelme által kiteljesedni, válasszon egyéni fejlesztési programjaink közül.