Nézőpont kérdése?

A megközelítések, gondolkodási stílusok és problémamegoldások sokféleségének felismerése és ösztönzése kulcsfontosságú a tehetségek boldogulásának elősegítésében, hogy a szervezetek alkalmazkodni tudjanak, újíthassanak és növekedhessenek.

Spark kerék

Eddig sem volt unalmas egy Lumina workshop vagy egyéni ülés, a szőnyeg és a kártyák mellé megérkezett játékos eszköztárunk legújabb eleme, a Spark kerék, amivel oldottabb hangulatot tudunk teremteni önmagunk vagy társaink jobb megismeréséhez, az egyéni portrénk alapján.

Pörgesd meg a kereket! Olvasd el a jellemvonás leírását és válaszolj a kérdésekre pár percben.

  • Természetes erősséged vagy esetleg rejtett kincsed ez a jellemvonás?
  • Hogyan használod?
  • Szerinted mit látnak ebből mások?
  • Felfelé vagy lefelé kellene hangolnod, hogy hatékonyabb legyél, vagy elérd a célod?
  • Igényel ez részedről valamilyen erőfeszítést?

A Lumina Coach, a Reziliencia vagy a Team digitális megoldásaink mellett mostantól a Spark kerékkel is találkozhattok.

Ha kell egy csapat

Reméljük mindenki úgy érzi, hogy jó helyen, jó csapatban van 👍

Ha közösségként mégis szeretnétek az együttműködéseteken tovább javítani, mert mindig van mit csiszolni, vagy akár félszavakból is értenétek egymást a hétköznapi átlagos működésben vagy feszített, stresszes helyzetben, a Lumina Team megoldásunkkal ezt elérhetitek.

A Lumina Team megvizsgálja a csoport saját karakterisztikáját és egyúttal azt is, hogy mások hogyan látják ugyanezt. A résztvevők együttesen hozzák létre a fejlettebb csapat tudatosságot és megértést, megtanulják értékelni az egyes tagok egyedi hozzájárulását.

A Lumina Team a Lumina Spark portré kiterjesztése, tehát nincs szükség új kérdőív kitöltésére.

Ha minden csapattag megismerte már saját személyiségének rejtett kincseit, vagy esetleg korlátozó jellemvonásait egyedi portréjában, a Csoport Megjelenítő applikációnkkal a résztvevők vizuális segítséget kapnak, hogy felfedezzék saját csapatuk dinamikáját, együttműködésük vagy akár együtt nem működésük mozgatórugóit.

Ennek eredménye lesz a közös felismerés, hogy mitől lehettek jobb csapat, vagy egyénenként hogyan válhattok jó csapattárssá.

A Team megoldásunkról ITT olvashattok bővebben.

Virtuális coach mindenkinek

Nemrég azt mondtuk, hogy minden csapat mellé kell egy coach.

Megkönnyítendő a dolgot, ajánljuk figyelmetekbe virtuális Spark Coach megoldásunkat a csapatotok tagjai számára, akik – miután megismerték Lumina Spark portréjukat – akár élethosszig használhatják ezt a támogató eszközt önállóan, vagy amikor szükséges, egyéni vezetett üléseken is.

Az alkalmazás bármikor és bárhonnan elérhető, a saját célok meghatározását követően a résztvevőket Spark portréjuk alapján készült egyedi segítő kérdések viszik végig a fejlesztési folyamaton.

Kell egy csapat? Kell egy coach!

Minden szervezetben kihívás, hogyan lehet a hosszan tartó tanulás lehetőségét megadni az alkalmazottaknak úgy, hogy ez a befektetés valóban fenntartható és az eltérő igényekhez igazodó, és ha kell, mindig elérhető legyen, amikor szükséges.

A Lumina Spark Coach online megoldásunk a résztvevők kezébe adja azt az eszközt, amelyet használhatnak a munkahelyen, otthon vagy bárhol, így a tanulás, az önfejlesztés nem ér véget egy workshop alkalom után.

Ha csapatról van szó, ahol a tagok szeretnének harmonikusabb kapcsolatokat felépíteni, kommunikációs stílusukon javítani, együttműködésüket egy magasabb szintre emelni, vagy céljaik megvalósításához a megfelelő eszközt keresik, a Lumina Team és a személyes támogatás mellett elérhetővé tesszük a Spark Coach applikációt, amivel a közös tanulás mellett önállóan is fejleszthetik magukat a GROWS keretrendszer és a segítő kérdések alkalmazásával.

A Lumina eszköztárakról ITT olvashattok bővebben.

Introvertált vagy? Extrovertált vagy? Nem. Mindkettő.

Az életben és a munkában gyakran nem egyértelműek a dolgok, és nincs ez másként az emberi természetben sem, hiszen láthatóan ellentétes személyiségjegyek találhatóak meg bennünk, egyidőben.

Hogyan viselkedünk? Hogyan látnak mások? Biztosan reálisan ismerjük önmagunkat? Milyen motivációk mozgatnak, milyen tényezők befolyásolnak a különböző helyzetekben? Ezek milyen hatással vannak a viselkedésemre?

Szűk családi, baráti körben ösztönösen működünk, preferenciáink és természetes hajlamaink szerint.

A mindennapokban cselekvő emberként felhangoljuk, vagy csökkentjük jellemvonásainkat a környezettől és saját szándékunktól függően.

Váratlan helyzet vagy stressz hatására önkéntelenül is hajlamosak vagyunk túlzásba vinni természetes erősségeinket, ezáltal sok lehet a jóból.

Sokszínűek vagyunk, nem egyfajta személyiségtípus.
A saját fejlődést korlátozó, egyes esetekben sztereotípiákon alapuló eszközök alternatívájaként Spark megoldásunk, és a hozzá kapcsolódó Coach, Lelki nyugalom elérése és Splash applikációink mélységében képesek feltárni és megmutatni ellentétes jellemvonásaink jelenlétét, dinamikusan változó személyiségünket.

Keressetek minket bizalommal, ha választ vártok a feltett kérdésekre!

Lumina Select – a kiválasztás eszköze

Minden munkakör egyedi, ezért olyan kiválasztási megoldásra van szükség, amely ezt figyelembe veszi.

A Lumina Select segítségével meghatározott munkaköri profil testre szabható, így pontosan azokat a leginkább elvárt személyiség kompetenciákat tárjuk fel, amelyek az adott munkakörhöz elvártak.

Tudtad, hogy a személyiség 18%-ban járul hozzá az adott munkakörben dolgozó sikerességéhez? Mi ezt is képesek vagyunk megmutatni.

Ha biztosra szeretnél menni a munkavállalók kiválasztásában, keress minket bizalommal!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Sokszínűség és elfogadás

Az igazán jó személyiség kérdőívek képesek elfogultság nélkül feltárni és előre jelezni a viselkedést és a munkastílust olyan feltételezések nélkül, amelyek az embereket egy típusra korlátozzák.


A személyiség korlátok nélküli feltárása lehetővé teszi, hogy mindenki megismerje saját magát, teljes potenciálját, és ami még fontosabb, hogy felismerjük a kevésbé nyilvánvaló és gyakran rejtett tehetségeket anélkül, hogy beskatulyáznánk vagy elítélnénk, hogy kik is ők valójában és mit hoznak a csoportba.


Hogy mitől különböznek az emberek, a látható és nem látható tényezők befolyásolják, mint például a háttér, a kultúra, a származás, a vallás vagy a neurodiverzitás, és ez csak néhány példa. Ezek mindegyike hatással van arra, hogy kik vagyunk.
A személyiség mérése innovatív és inkluzív rendszerünkön keresztül, amely egyéni jellemvonás-alapú, nem pedig általános típusalapú, hatékony objektívet hoz létre a különböző hátterek és személyiségjellemzők szerepének megértéséhez, valamint az emberek által a közösségbe bevitt különböző nézőpontok értékeléséhez.

A sokszínű vállalatok nagyobb valószínűséggel teljesítenek sokkal jobban kevésbé befogadóbb versenytársaiknál (Diversity wins: How inclusion matters – McKinsey 2020).

Ahhoz azonban, hogy a szervezetek elinduljanak ezen úton, sokkal nagyobb nyitottságra, előítélet mentes közeledésre és befogadásra van szükség.


Tegyétek meg velünk ezeket a lépéseket!

Egyéni fejlesztésekhez

Az egyéni teljesítményre koncentráló megoldásaink a Lumina Learning eszköztárában széles körben támogatják és jelentősen megnövelik a fejlesztések hatékonyságát például a következő programok esetén:


• vezetők fejlesztése
• dolgozói elégedettség és stressztűrés programok
• menedzsment tréning programok
• értékesítési készségek
• konfliktusok megoldása
• coaching és mentorálás
• önbizalom és személyes márka
• változás irányítása