A kiégésről

Kiégni mint a villanykörte….nem jó érzés….

Fizikálisan, mentálisan és érzelmileg egyszerre kerülsz közel a padlóhoz.

Ártalmas az egészségre, veszélyes nem csak rád nézve, hanem a környezetedre, a kapcsolataidra, a szeretteidre. Nem szabad eljutni arra a pontra, mikor már nagyon mélyről kell visszaküzdeni magad.

A nem megfelelő munkahelyi körülmények, egy mérgező kolléga vagy vezető, a megerősítés és a pozitív visszajelzések hiánya, az anyagi és társadalmi megbecsülés elmaradása, egzisztenciális problémák, a sok túlmunka és a feszített munkatempó, a túlzott tehernek érzett felelősség az eredmények teljesítése miatt és a munkatársak irányába minden nap tesznek egy cseppet abba a bizonyos pohárba. Mindeközben otthon is van feladatod, igényed lenne szabadidőre, kikapcsolódásra, hogy feltöltődj a mindennapokban.

Te pedig csak hajtasz és lehet észre sem veszed, vagy későn jössz rá, hogy beszippantott ez a negatív spirál….Mondogatod magadnak, hogy holnaptól (ez a nap általában hétfőre esik, mint a legújabb fogyókúra) másképp lesz, és ami rajtad múlik, megteszed. Aztán mégis megy minden tovább ugyanúgy…

Kellő önismeret birtokában időben felismerheted hol tartasz, ha kell, akkor szakértő támogatással ez a folyamat megállítható és visszafordítható.

Nem könnyű.

És ez a munka általában nem kellene, hogy megálljon a személyiséged újbóli felépítésénél, a kapcsolataid rendbetételénél. Sokszor hasznos lenne magát a munkahelyet is górcső alá venni, mert lehet nem csak te vagy érintett, és le kellene ásni a szervezet legmélyére, együtt, közösen.

Hoztunk nektek egy infografikát, milyen állomások vezetnek a teljes kiégéshez.

Vigyázzatok magatokra!