A szív atlasza

Brené Brown megírta, az #hbomaxhungary műsorra tűzte, mi elolvastuk, meg is néztük, és szeretettel ajánljuk.

Érzelmeinkről beszélni nem egyszerű, sokszor meg sem tudjuk fogalmazni, hogy amit érzünk, az pontosan micsoda, vagy ha ki is mondjuk, hajlamosak vagyunk leegyszerűsíteni, bízva abban, hogy így talán könnyebben megértik, mi zajlik bennünk.

Vajon pontosan ismerjük ezeknek a szavaknak a jelentését, le tudjuk e írni, mi a düh, a csalódottság, vagy szeretet? Csodálatos anyanyelvünkben rengeteg kifejezés létezik érzelmeink közvetítésére. Már ha fel tudunk sorolni 87-et. Vagy akár harmincat.

Ha ismerjük is ezeket, használjuk őket a mindennapokban? És mindenki ugyanazt érti alatta? Mind a könyv, mind a sorozat kiváló lehetőség arra, hogy elmerüljünk az érzelmek tengerében, és megtanuljuk, fejlesszük azt a képességünket, hogy árnyaltabban, érthetőbben legyünk képesek megfogalmazni magunk és mások számára egyaránt, hogy amit tapasztalunk, milyen hatással van ránk, mit vált ki bennünk, és mit jelent ez számunkra.

Brown nagyszerű író és előadó, nem száraz kutatással fogtok találkozni, hanem könnyen érthető nyelvezettel, filmrészletekből vett szemléletes példákkal, saját élményekkel és humorral.

Biztosak vagyunk benne, hogy aki elolvassa a könyvet, megnézni a sorozatot, vagy meghallgatja az audiobookot, nemcsak közelebb kerülhet a mélyebb önismerethez és fejlesztheti érzelmi intelligenciáját, hanem egy nagy lépést tesz saját maga és mások jobb megértéséhez.